Η LEXUS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΚΟΤΕΡΟ LEXUS LY680

  • Η γέφυρα και η πλατφόρμα κολύμβησης έχουν διευρυνθεί, προσφέροντας περισσότερο χώρο για διασκέδαση και χαλάρωση. 
  • Την παραγωγή θα αναλάβει ο Όμιλος Horizon, που διαθέτει εξαιρετική φήμη χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες που έχει τελειοποιήσει με την κατασκευή superyachts. 

 

Το Πολυτελές Κότερο Lexus LY650 θα κάνει το επόμενο βήμα στην εξέλιξή του, ως LY680 πλέον, και με ορισμένες συναρπαστικές βελτιώσεις. Παραγγελίες θα γίνονται δεκτές από 21 Μαρτίου 2024 μόνο στην Ιαπωνία, μέσω των γραφείων πωλήσεων της Toyota Marine και σε άλλες επιλεγμένες αντιπροσωπείες*1.

Η Lexus επιδιώκει να αποτελεί σήμα κατατεθέν ενός πολυτελούς lifestyle, και το Πολυτελές Κότερο-ναυαρχίδα ενσωματώνει πλήρως τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Crafted» της Lexus. Το LY680 εκφράζει τη φιλοσοφία αυτή με απόλυτη προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, προκειμένου να υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών και να δημιουργεί μία μοναδική εμπειρία που θα διεγείρει τις αισθήσεις τους, ακόμη και εν πλω.

Η ιδέα για το Πολυτελές Κότερο είναι «να δίνει την αίσθηση μιας κρυψώνας στη μέση της θάλασσας, προσφέροντας έναν χώρο όπου οι απαιτητικοί πελάτες θα μπορούν να νιώθουν ελεύθεροι και άνετοι». Το εξωτερικό ακολουθεί τις επιταγές της φιλοσοφίας σχεδιασμού L-finesse της Lexus, ενώ οι εσωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, δημιουργώντας έναν άνετο χώρο διαβίωσης. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η Lexus επιδιώκει να προσφέρει σιγουριά, σταθερότητα, εξαιρετική άνεση και αθόρυβη λειτουργία.

Την παραγωγή έχει αναλάβει ο Όμιλος Horizon, που διαθέτει εξαιρετική φήμη χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες που έχει τελειοποιήσει με την κατασκευή superyachts. Συνδυάζοντας τις κατασκευαστικές ικανότητες του Ομίλου Horizon με μεθόδους κατασκευής κότερων με βάση το TPS*2, έχουν χρησιμοποιηθεί τα δυνατά σημεία και των δύο εταιριών προκειμένου να επιτευχθούν περαιτέρω βελτιώσεις.

Στην Διεθνή Έκθεση Σκαφών 2024 στην Ιαπωνία, που θα λάβει χώρα στο Pacifico Yokohama από 21 έως και 24 Μαρτίου 2024, θα παρουσιαστεί ένα μοντέλο του LY680 σε κλίμακα 1/20.

*1 Προγραμματισμένη παράδοση: άνοιξη του 2026. Ενδέχεται να πωλείται και σε άλλες αγορές στο εξωτερικό μελλοντικά, ανάλογα με τη ζήτηση.

*2 Toyota Production System

Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Η γέφυρα έχει διευρυνθεί κατά 1.400mm και διαθέτει έναν ευρύχωρο καναπέ αλλά και ψησταριά*3, επιτρέποντας στους επιβάτες να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν το θαλασσινό αεράκι. Επιπλέον, η πλατφόρμα κολύμβησης έχει διευρυνθεί κατά 700mm και μπορεί άνετα να φιλοξενήσει διάφορες δραστηριότητες και πρόσβαση σε ατομικά σκάφη.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ο ΟΜΙΛΟΣ HORIZON

O Όμιλος Horizon, που θα κατασκευάσει το LY680, είναι μία κορυφαία εταιρία πολυτελών σκαφών σε έδρα στην Ασία, και ειδικεύεται στις ειδικές κατασκευές κότερων με προηγμένη τεχνολογία και εξαιρετικές κατασκευαστικές μεθόδους. Ο συνδυασμός του κομψού styling με έμπνευση από τη σχεδιαστική φιλοσοφία L-finesse της Lexus, και των παραγωγικών δυνατοτήτων του Ομίλου Horizon, τις οποίες έχει τελειοποιήσει με την κατασκευή superyachts, εκμεταλλεύεται τα δυνατά σημεία και των δύο εταιριών, δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό κότερο.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ LY680

Συνολικό μήκος [m] 20.66
Συνολικό πλάτος [m] 5.76
Κινητήρας Τύπος Twin Volvo IPS 1350/1050
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου [L] 4,012
Χωρητικότητα δεξαμενής καθαρού νερού [L] 852
Αριθμός καμπινών - 3 καμπίνες (6 κρεβάτια)
Αριθμός επιβατών - 15
*3 Προαιρετικά